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REACH STATEMENT 
 

MicroSys Electronics GmbH, Mühlweg 1, 82054 Sauerlach, Germany is committed to handle its 

products and processes in a manner that minimizes the risk to the health and safety of human beings 

and to the environment.  

 

We declare that all our products offered on our website and its packaging comply with the 

requirements according to European Union (EU) Regulation 1907/2006/EC (REACH).  

 

Such products or packaging do not contain any substances of the ECHA (European Chemicals Agency) 

Candidate List of Substances of Very High Concern (SVHCs) defined in Article 57 and Annex XIV and 

comply with Annex XVII concerning the restriction conditions for the usage, manufacturing and placing 

on the market.  

 

Having evaluated supplier certifications and material composition declarations, as well as our 

specifications, MicroSys confirms this declaration to the best of its knowledge and belief under actual 

circumstances. The information given implies no warranty within the meaning of the warranty law. 

We hope to have answered this inquiry to your satisfaction. 

 

If you require a product specific declaration, you may forward your inquiry to MicroSys with the list of 

products for which you want to get this declaration. 

 

Please understand that MicroSys is not performing any chemical analysis on its products to testify 

REACH compliance and is therefore not able to fill out any detailed inquiry forms. Consequently, 

MicroSys will provide any necessary information once the relevant data is available from the supply 

chain if and when we have evidence that any other suspected substances are incorporated in our 

products, including products from third parties or packaging materials.  

 

Do not hesitate to contact us if you have any further questions on this matter.  

 

Thank you for your interest in MicroSys products. 

 

 

 

 

 
Issue Date, Place  Ina S. Schindler, Quality Manager 

22-August-2018, Sauerlach  Signed for and on behalf of MicroSys Electronics GmbH 
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ANNEX  
 

A) The current SVHC candidate list can be found on ECHA website: https://echa.europa.eu/ 

candidate-list-table.  

 

 

B) On 1 June 2007 Regulation (EC) No 1907/2006 concerning Registration, Evaluation,  

Authorization and Restriction of Chemicals ("REACH" for short) came into force.  

 

REACH contains the following regulations:  

1. From 1 June 2008, manufacturers of substances, and importers of substances as such or of 

substances in preparations (mixtures) into the European Community (EC) and the European 

Economic Area (EEA), must register these substances with the European Chemicals Agency if the 

substances in question are manufactured or imported in quantities of at least 1 t/a and if they 

are not substances that are exempted from compulsory registration. So-called "phase-in 

substances" – these are, for example, substances that are shown on the existing substances list 

EINECS – can be preregistered between 1 June 2008 and 1 December 2008. Pre-registered 

substances do not have to be registered until later, depending on the quantity 

manufactured/imported.  

 

2. Suppliers of substances and preparations must provide the recipient with either a safety data 

sheet (Article 31) or safety information (Article 32). In certain cases, the safety data sheet will be 

supplemented by an annex ("extended safety data sheet") showing the relevant exposure 

scenarios.  

 

3. Manufacturers and importers of articles that contain more than 0.1 mass percent per article 

of a substance on the "candidate list" shall provide the professional recipient and on request a 

consumer of the article with enough information to allow safe use of the article, including, as a 

minimum, the name of that substance. If all these articles contain more than 1 t/a, a notification 

to the European Chemicals Agency (ECHA) is necessary, however, not before 1 June 2011.  

 

4. From 1 June 2008, users of chemicals (substances and preparations/mixtures) – so-called 

"downstream users" – will have to comply with other obligations, but in some cases only after 

they have received an extended safety data sheet. Downstream users can provide appropriate 

information to assist the manufacturers of substances and importers of substances and 

preparations in registering them. 
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